canta sunum arti yorum nakliye anlasma bilim urun sozlesme istatistik ayar elmas duyuru ok sepet saat kalp para gazete tamir alinti telefon kullanici deney kampanya dunya whatsapp bina pdf iletisim takvim yildiz konum destek2 bilgi ev liste gulenyuz zar video destek1 ampul soru foto cuzdan menu kurumsal mouse klasor monitor ceptelefonu
GOP Bulvarı Bilge Sitesi B Blok No: 71 / 8 Kat: 4 TOKAT
trende

KÜLTÜR TURİZM ENVANTERİ

“Kültür ve Turizm Envanteri” çalışması,  bir şehrin “Taşınmaz Kültür ve Tabiat Envanteri” çalışması değildir.

İkisi çok farklı çalışmalardır.

Bir şehrin “Taşınmaz Kültür ve Tabiat Envanteri” o şehrin, kültür ve tabiat varlıklarının, kayıt altına alındığı bir envanter kitabıdır ve kaynak niteliğindedir.

Talep edilmesi halinde, bu çalışma talepleri de karşılanmakta, kitap haline getirilmekte ve gerektiğinde de dijital ortama aktarılabilmekte ve ilgilenenlerin yararlanmasına sunulmaktadır.

Bir şehrin  “Kültür ve Turizm Envanteri” ise tamamen farklı ve çok önemli bir çalışmadır ve Tokat’ta ilk kez Zile ilçemiz için tarafımızdan yapılmıştır. (www.zileturizm.com)

KÜLTÜR VE TURİZM ENVANTERİ ÇALIŞMASI NEDİR?

 “Kültür ve Turizm Envanteri” turizm kaynaklarının, gizilinin (potansiyelinin) ve turizm adına ekonomik değer yaratabilecek somut ya da somut olmayan kültürel mirasın gösterildiği bir çalışmadır.

Bu nedenle de “ Kültür ve Turizm Envanteri” hazırlanmasında, o şehre ait kaynakların kapsamlı bir incelemesi gerçekleştirilip,  ilgilenenlere ve yatırımcılara geniş bir yol gösterici çerçevede oluşturulmalıdır.

Söz konusu “Kültür ve Turizm Envanteri” bir şehirdeki,  tarihsel, kültürel, kentsel, jeolojik mirasın, doğal güzelliklerin ve turistik değerlerin korunması, geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve yaşantımızla bütünleştirilmesi hedefine dönük olarak hazırlanmalıdır.

“Kültür ve Turizm Envanteri ”nin hazırlanmasının amaçlarından birisi; şehir hakkında bilgiler vererek, bu değerlerin yaşatılması için kamuoyunun dikkatini çekme, bu emanetleri koruma ve geliştirme suretiyle, gelecek nesillere aktarma ve toplumsal sorumluluk (aidiyet) oluşturmaktır.

Amaçlarından bir diğeri ise, envanterde yer alan değer üzerinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve turizm sektöründe yer alan kuruluşlarla birlikte gerekli yatırım, tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapılarak, şehir turizminin gelişmesini sağlayacak potansiyele sahip olduğunun ortaya konulmasıdır

Bu bağlamda hazırlanacak ”Kültür ve Turizm Envanteri” bir şehrin sağlıklı bir turizm politikası üretilebilmesi için, şehir ve yöresinin genel hatlarının tanımlanması ve belirli girdilerinin turizm sektörüne yönelik değerlendirilmesi amacını taşımalıdır.

“Kültür ve Turizm Envanteri”, bir şehrin coğrafyasından ekonomik yapısına, tarihi gelişimine, kültürel varlıklarından, halk kültürüne, turizm değerlerinden, sosyal-ekonomik yapısına kadar ilçenin her alanına ait bilgileri içeren bir envanterdir.

“Kültür ve Turizm Envanteri Projesi” oldukça geniş kapsamlı bir çalışmadır. Şehir ve yöresinin tarihi, kültürel, turistik değerlerin tamamını top yekûn ele alan yaklaşımı gerektirdiğinden, proje çerçevesinde şehrin ve yöresinin karış karış incelenmesi gerekmektedir.

“Kültür Turizm Envanteri”, şehir ve yöresinde, hiçbir seçici ayıklama olmadan, her döneme, her kültüre ait, önemli ya da önemsiz ayrımı yapılmaksızın her türlü kalıntı ve bilginin belgelenmesidir. Bu tanımdan hareketle Kültür ve Turizm Envanteri hazırlanırken şehir ve yöresindeki tarihi, kültürel, doğal varlık ve değerlerin hemen hemen tümünün belgelenmesi amaçlanmalıdır.

Bir şehrin turizm sektöründeki payının artırılması ve kentteki kültürel ve turistik değerlerin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yatırımcılara yol gösterici olması amacıyla hazırlanan Kültür ve Turizm Envanteri Projesi ile ilgili bildi edinmek isteyenler soruları için bizi arayabilirler.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz:
× Whatsapp İletişim Hattı