canta sunum arti yorum nakliye anlasma bilim urun sozlesme istatistik ayar elmas duyuru ok sepet saat kalp para gazete tamir alinti telefon kullanici deney kampanya dunya whatsapp bina pdf iletisim takvim yildiz konum destek2 bilgi ev liste gulenyuz zar video destek1 ampul soru foto cuzdan menu kurumsal mouse klasor monitor ceptelefonu
GOP Bulvarı Bilge Sitesi B Blok No: 71 / 8 Kat: 4 TOKAT
trende

Medya Planlaması

02.06.2021
92

Medya Planlaması Ne Değildir?

Medya planlaması, çok seyredilen, okunan, dinlenen ve popüler birkaç mecrayı seçme işi değildir.

Medya planlama sadece medya işine odaklanmak demek değildir. Analizden, pazarlamadan, reklamdan ve iletişimden de fazlasıyla beslenmektedir, beslenmek zorundadır.

Günümüzde medya planlama sadece medyayı tanımak ve içinden medya araçlarını seçme işinin çok ötesine geçmiştir.

Medya planlama hedef kitlenin ilgilendiği zannedilen birkaç kitle iletişim aracına reklam vermek kadar basit bir iş değildir.

Medya Planlaması Nedir?

Medya planlaması, pazarlama, reklamcılık ve iletişim alanının en teknik konusudur ve kendine özgü birçok kavramı içinde barındırmaktadır. Medya planlama, pazarlama amaçlarının belirlenmesi ve reklam mesajının tüketicilere iletilmesi için bir takım stratejik kararların alındığı bir süreçtir.

Medya planlama, içine bir reklam mesajının yerleştirileceği kitle iletişim aracının seçilme süreci, buna yönelik zaman ya da boşluğun satın alınması ve reklam mesajın (içeriğin ve tasarımın hazırlanarak) bu boşluk içerisinde yayınlanmasını sağlamak şeklinde tanımlanabilir.

Daha basit bir tanımlama yapmak gerekirse; medya planlama “bir markanın, bir hizmetin veya bir fikrin potansiyel alıcısına /ilgilisine ulaştırmanın en iyi yolu nedir?” sorusuna cevap verecek bir dizi seri kararların alındığı bir süreçtir.

Medya Planlamasından Amaç Nedir?

Medya planının temel amacı; medya planlamacısının / pazarlamacının, reklam mesajını en düşük maliyetle, en yüksek potansiyel kitleye, en etkin şekilde ve içerikle iletilmesini olası kılacak medya kombinasyonunu bulmaktır.

Medya Planlama Her Şey Midir?

Medya mesajları insanları etkileyebilir fakat her zaman değil.

Bazen insanlar mesajları görmezden gelirler, uygun olmayan veya güvenilir bulmadıkları mesaj kaynaklarına maruz kalmak istemezler.

Bazen mesajlar o kadar az insana ulaşır ki mesaj önemsiz hale gelebilir.

Bu nedenle reklam ve medya planlaması medya mecralarının fark yarattığı ve etkin olduğu varsayımı üzerinden ve uzmanlık gerektiren bir yaklaşımla planlanmalıdır.

Medya Planlaması Çalışma Yöntemi

Sorunun ne olduğu öğrenilir.

Bir takım soruların yanıtı alınır.

Bunlara bağlı tavsiyeler ve gerekçeler bir sunum ve yazılı bir doküman (Ön Medya Planı teklifi ) olarak düzenlenir.

Medya planının yapılmasına karar verilip, söz konusu Ön Medya Planı teklifi onaylandıktan sonra bu plan detaylı bir Medya Planı Projesi haline getirilir ve son şekli verilerek uygulamaya alınır.

Söz konusu hizmet; «Medya Planlaması Yönetim Danışmanlığı» ya da «Medya Planlaması Yönetim Danışmanlığı ve Uygulaması» olmak üzere iki şekilde verilir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz:
× Whatsapp İletişim Hattı